Islanninhevosvaellukset

Nurminiemen Ratsutilalla on asiakaskäytössä kymmenen islanninhevosta. Luonteensa puolesta islanninhevonen sopii niin aloittelijalle kuin kokeneellekin ratsastajalle. Maastossa issikat kulkevat jonossa ja seuraavat jonon kärjessä kulkevaa ohjaajan ratsua kaikissa askellajeissa. Tarvittaessa niistä löytyy voimaa ja nopeutta pitkillekin vauhtimaastoille. Islanninhevonen tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaa.

Tarjoamme islanninhevosvaelluksia ympäri vuoden, päivittäin ja joustavin kellonajoin. Kysy myös myöhäisillan vaelluksia, jotka iltojen pimetessä tehdään otsalamppujen valossa ja revontulia bongaten! Vaellusten kestot vaihtelevat aloittelijoiden puolesta tunnista kokeneiden kolmeen tuntiin. Vauhdikkaampien vaellusten ryhmän koko on maksimissaan kuusi ratsukkoa, rauhallisemmille reissuille voi lähteä isompikin ryhmä. Vaelluksilla mennään aina jonossa ohjaajan perässä ja ohjeiden mukaan.

Tarvittaessa pidämme hirsimaneesissamme ratsastustunteja. Aloittelijat ja pienet lapset pääsevät tutustumaan ratsastuksen saloihin talutusratsastuksessa. 

Hinnat

 • 30 min. 18 € (myös taluttaen)
 • 1 h 38 €
 • 1,5 h 48 €
 • 2 h 58 € (myös yöttömän yön maastot)
 • 3 h 78 € (sisältää aina kotatarjoilun vaelluksen päätteeksi)

Koko päivän vaellukset Ollilan lomamajoille (ratsastusaika noin 6 tuntia, retki sisältää keittolounaan) 155 euroa

Myös räätälöitynä palveluna esim. 1,5 h maastoratsastus ja kodassa makkaranpaistoa ja kahvit ratsastuksen jälkeen.

Alle kolmen tunnin vaelluksiin ei automaattisesti sisälly tarjoilua. Yli neljän hengen ryhmille voimme pyynnöstä järjestää kotatarjoilun vaelluksen päätteeksi. Tällöin vaelluksen hintaan lisätään viisi euroa / ratsastaja. Kotatarjoilu sisältää makkaran, pullan sekä mehun, kahvin tai teen.

Ratsastustunnit

maneesissa / kentällä
 • 30 min. 18 € (myös taluttaen tai liinassa) /krt
 • 1 h 28 €/krt
 • Viiden kerran kortti 90 € 
 • Kymmen kerran kortti 150 €

Koko päivän vaellukset Ollilan lomamajoille.

Ratsastamme 16 kilometrin metsäreitin läpi mäntykankaiden, kuusimetsien ja yli Muovaaran mahtavia maisemia ihaillen. Reitistö kiemurtelee metsäpoluilla, vanhoilla hiekkatienpohjilla ja järvien rannoissa. Matkalla pääsemme kokeilemaan tölttiä ja spurttaamaan reippaita laukkapätkiä. Ollilan lomamajoille pääsemme kahlaamaan kirkasvetisen Kylmäjärven hiekkarantoja pitkin. Uskaltautuuko joku uimaan? Ollilassa meitä odottaa herkullinen keittolounas jälkiruokineen. Lounastauon jälkeen ratsastamme takaisin Nurminiemen ratsutilalle.

 • Päivän kesto noin 7-8 tuntia
 • Koko päivän vaellukselle osallistuvilta edellytämme useamman vuoden ratsastuskokemusta ja kykyä hallita hevonen joka askellajissa.
 • Reissu vaatii toteutuakseen kaksi ratsastajaa, ryhmän maksimikoko on 6.
 • Ratsastajien painoraja on 85kg

Koko päivän vaellukset järjestetään maanantaisin ja torstaisin alkaen 11.6. Kesäleirien aikaan (ma 25.6., ma 9.7., to 12.7. ja ma 30.7.) ei koko päivän vaelluksia tehdä.

Viikonloput täynnä hevosentuoksuista tohinaa yhdessä Sokos Hotel Kuusamon kanssa.

Vietä viikonloppu hevosten parissa touhuten, yöt hotellin lakanoissa nukkuen. Nauti hotellin tukeva aamiainen ennen tallille saapumista. Saapuminen Sokos Hotel Kuusamoon perjantaina, kotiinpaluu sunnuntaina. Viikonlopun ohjelmassa on perjantaina tutustuminen tallin hevosiin ja askellajeihin. Lauantaina lähdemme koko päivän vaellukselle Ollilan lomamajoille, jossa meitä odottaa maittava keittolounas. Sunnuntaina ehdimme vielä tehdä 2–3 tunnin maastovaelluksen ja nauttia nuotiomakkarat ja nokipannukahvit ratsutilan pihapiirissä olevassa kodassa. Ratsastajilta vaadimme useamman vuoden ratsastuskokemusta ja kykyä hallita hevosta joka askellajissa. Viikonloppu vaatii toteutuakseen kaksi ratsastajaa, ryhmän maksimikoko on kuusi ratsastajaa. Ratsastajien painoraja on 85kg.

Hevosteluviikonloput järjestetään

 • 3.–5.elokuuta 2018,
 • 24.–26. elokuuta 2018,
 • 7.–9.syyskuuta 2018
 • 21.–23.syyskuuta 2018. 

Hinnat koko viikonlopulle

 • Majoitus 1 hengen huoneessa 353 €
 • Majoitus 2 hengen huoneessa 373 €

Hinnat sisältävät majoitukset Sokos Hotel Kuusamossa, hotelliaamiaisen, koko viikonlopun ratsastukset, lauantain lounaan sekä sunnuntain kotatarjoilun.

Yöttömän yön vaellukset

perjantaisin ja lauantaisin klo 22.00–00.00.

Ratsastusaika kaksi tuntia, ryhmät muodostetaan ratsastajien osaamistason mukaan. Ensimmäinen yöttömän yön vaellus ratsastetaan perjantaina 15.6. Juhannusaattona ei ratsasteta. Nurminiemen ratsutila pidättää oikeuden aikataulumuutoksiin.

Vaellukselle saapuville

Islanninhevosvaellukset varataan puhelimitse tai tekstiviestillä Katjalta 040 4825 904 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Jos puhelimeen ei heti vastata, odottele rauhassa takaisinsoittoa tai laita perään viestiä. Vaellusta varatessa on hyvä miettiä sopivaksi vaihtoehdoksi useampi päivä tai ajankohta. Kerro, kuinka monta ratsastajaa vaellukselle on tulossa, kuinka pitkän vaelluksen haluatte ja minkä verran olette ratsastaneet aiemmin. 

Ratsutilalta saa lainaksi ratsastuskypärät sekä turvaliivit, joita suosittelemme alle 12-vuotiaille lapsille. Joitain hanskoja, sekä kypäränalusmyssyjä löytyy myös. Muuten vaelluksella pärjää tavallisilla ulkoiluvarusteilla. Kesähelteelläkin päällä on hyvä olla pitkähihainen paita sekä pitkälahkeiset housut suojaamassa itikoilta. Maastovaelluksilla ei tule hiki, joten talvellakin pitää pukeutua riittävän lämpöisesti. Meillä ei ole säävarausta, mutta yli 20 asteen pakkasilla emme ratsasta.

Meidän islanninhevosten painoraja on 90 kiloa rauhallisilla enimmillään tunnin mittaisilla vaelluksilla. Pidemmillä ja vauhdikkaammilla vaelluksilla painoraja on 85 kiloa. Painorajat vaihtelevat talleittain, voit lukea niistä lisää täältä: https://www.islanninhevoset.com/30. Painavimmille tarjoamme mielellämme mahdollisuuden reki- tai kärryajelulle.

Autot jätetään parkkipaikalle valkoisten heinäpaalien viereen. Portista pihaan ajaminen ei ole suositeltavaa, sillä pihapiirissä oleva asuinrakennus on vuokrattu yksityiskäyttöön. Koirien tuominen tallin piha-alueelle ilman tallinpitäjän lupaa on kiellettyä.

Hevoset on laitettu vaellukselle valmiiksi. Joskus ratsastajien on mahdollisuus hoitaa ne pois vaelluksen jälkeen, mutta sekään ei ole pakollista. Kuvien ottaminen onnistuu ennen vaellusta selkään noustessa tai vaellukselta kotiuduttaessa. Ratsastuksen aikana emme suosittele puhelimen käyttöä turvallisuussyistä. 

Islanninhevonen

Islanninhevonen on pieni, mutta vahva rotu. Luonteeltaan sitä pidetään tasaisena ja helppona käsitellä. Sen sanotaan soveltuvan kaikenikäisten ratsastajien käyttöön.

Islanninhevosten erikoispiirteisiin kuuluvat ylimääräiset askellajit töltti ja passi. Töltti on tasain askellaji, jossa hevosen jalat liikkuvat samassa järjestyksessä kuin käynnissä. Tempo voi vaihdella kävelyvauhdista laukan nopeuteen. Ratsastajalle töltti on tasaista ja mukavaa menoa.

Passi on laukkaa nopeampi askellaji, jossa saman puolen jalat liikkuvat samanaikaisesti samaan suuntaan. Hidasta passia, jossa ei ole liitovaihdetta, ei hevosilta toivota ja sitä kutsutaan halventavasti possupassiksi.

Islanninhevoset ovat maastovarmuutensa ansiosta mainioita vaellusratsuja. Perinteiseen tapaan kasvaneet hevoset ovat tottuneet liikkumaan ympäri vuoden vaihtelevassa ja hankalassa maastossa ja ovat erityisen varmajalkaisia.

(lähde: Wikipedia)

Islanninhevosista voit lukea lisää seuraavista linkeistä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Islanninhevonen
https://www.islanninhevonen.net/islanninhevosyhdistys/islanninhevonen/
http://www.ratsastus.fi/islanninhevoset
https://www.islanninhevoset.com/

Yhteystiedot

Maastovaellukset, tallipaikat ja muut ratsutilan asiat
040 4825 904 / Katja, yrittäjä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

0400 929 256 / Jari, vuokraisäntä

Sossonniementie 32, Kuusamo

Aja Sossonniementietä, kunnes näet meidän opasteet tien varressa. Navigaattorit opastavat monesti harhaan.

Rekisteriseloste ja evästeet

Maksaminen

Islanninhevospalveluihin

 • käteinen
 • pankkikortti
 • luottokortti
 • Smartum - liikunta/kulttuurisetelit
 • Edenred

© Nurminiemen ratsutila | sivusto Davas