Islanninhevosvaellukset

Nurminiemen Ratsutilalla on asiakaskäytössä kymmenen islanninhevosta. Luonteensa puolesta islanninhevonen sopii niin aloittelijalle kuin kokeneellekin ratsastajalle. Maastossa issikat kulkevat jonossa ja seuraavat jonon kärjessä kulkevaa ohjaajan ratsua kaikissa askellajeissa. Tarvittaessa niistä löytyy voimaa ja nopeutta pitkillekin vauhtimaastoille. Islanninhevonen tekee kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaa.

Tarjoamme islanninhevosvaelluksia ympäri vuoden, päivittäin ja joustavin kellonajoin. Kysy myös myöhäisillan vaelluksia, jotka iltojen pimetessä tehdään otsalamppujen valossa ja revontulia bongaten! Vaellusten kestot vaihtelevat aloittelijoiden puolesta tunnista kokeneiden kolmeen tuntiin. Vauhdikkaampien vaellusten ryhmän koko on maksimissaan kuusi ratsukkoa, rauhallisemmille reissuille voi lähteä isompikin ryhmä. Vaelluksilla mennään aina jonossa ohjaajan perässä ja ohjeiden mukaan.

Tarvittaessa pidämme hirsimaneesissamme ratsastustunteja. Aloittelijat ja pienet lapset pääsevät tutustumaan ratsastuksen saloihin talutusratsastuksessa. 

Hinnat

 • 15 min talutusratsastus – 10 €
 • 30 min – 20 € (myös taluttaen)
 • 30 min hepan hoitoa + 30 min ratsastusta (myös taluttaen) – 25 €
 • 1h – 40 €
 • 1,5 h – 50 €
 • 2h – 60 €
 • 4 h – 90 € Huom: Vain lumettomaan aikaan. Vaellus sisältää noin kolme tuntia ratsastusta ja lepotauon maittavine eväineen. Sään salliessa tauolla voi pulahtaa uimaan kirkasvetiseen Saapunkijärveen, joten varaathan omaan reppuusi henkilökohtaisten tavaroiden sekä juomapullon lisäksi uikkarit ja pienen pyyhkeen.

Yli neljän hengen ryhmille voimme pyynnöstä järjestää kotatarjoilun vaelluksen päätteeksi ratsutilan omassa kodassa. Tällöin vaelluksen hintaan lisätään viisi euroa / ratsastaja. Kotatarjoilu sisältää makkaran, pullan sekä mehun, kahvin tai teen.

Täydenkuun vaellukset 55  €

Syksyn ja talven täydenkuun vaelluksille toivomme kirkasta keliä, vaikkakin otsalamput valaisevatkin tietämme suurimmaksi osaksi. Täydenkuun vaelluksille saavutaan klo 20.00, varustetaan hepat ja ratsastetaan 1,5 h.

Täydenkuun vaelluksia järjestetään seuraavasti:
13. – 15. syyskuuta
11. – 13. lokakuuta
8. – 10. marraskuuta
13. – 15. joulukuuta
7. – 9. helmikuuta
6. – 8. maaliskuuta

Yöttömän yön vaellukset

Juhannuksesta alkaen järjestämme 1-2 tunnin mittaisia yöttömän yön vaelluksia. Saapuminen tallille klo 21.00, liikkeelle lähdetään heppojen varustamisen jälkeen. Varaukset kuten tavallisillekin vaelluksille, ryhmät muodostetaan ratsastajien taitotason mukaan.

Ratsastustunnit

maneesissa / kentällä
 • Ratsastustunti ryhmässä 28 €
 • Yksityistunnin hinta 38 €
 • Viiden kerran kortti 95 € (voimassa 10 viikkoa)
 • Kymmenen kerran kortti 155 € (voimassa 12 viikkoa)

  Sarjakortteja myydään vain meidän vakiotunneilla ratsastaville. Ne ovat perhekohtaisia, joten sisarukset voivat ratsastaa samalla kortilla.

KAHDEN PÄIVÄN VAELLUKSET OLLILAN LOMAMAJOILLE

Samoilua kapeilla metsäpoluilla, reippaita töltti- ja laukkapätkiä pitkin hiekkateitä, koillismaalaisia kirkkaan sinisiä järviä ja vaarojen laelta avautuvia maisemia. Näillä kahden päivän vaelluksilla ehdit nähdä tiivistetysti koko kuusamolaisen luonnon. Kiire ei ole, vaan ajankulun voi hetkeksi unohtaa ja keskittyä kuuntelemaan hiljaisuutta. Ratsastusrupeaman jälkeen meitä perillä odottaa kirkasvetinen Muojärvi, joka oikein kutsuu hepatkin kahlaamaan. Kun hepat on hoidettu ja päästetty laiduntamaan, saamme keittolautasen äärellä ja saunan lauteilla keskittyä vain itseemme. Päät painamme puhtaille lakanoille. Tutustu yhteistyökumppaniimme tästä: www.ollilanlomamajat.fi.

Vaelluksen kulku

 • Tallille saavutaan klo 10.00. Varustetaan hepat ja lähdetään liikkeelle noin klo 11.00.
 • Ratsastamme kohti Ollilaa eri askellajeissa 5-6 tuntia. Matkalla pidämme evästauon omilla eväillä.
 • Kahlattuamme määränpäähän hoidamme hevoset pois ja pääsemme nauttimaan maittavan päivällisen.
 • Päivällisen jälkeen majoitumme kolmen hengen mökkeihin, lämmitämme saunan, uitamme heppoja ja vietämme iltaa yhdessä. Vaelluksen hintaan kuuluu iltapalaksi paistettavat makkarat. Aamiainen on tarjolla klo 8.00–9.00, jonka jälkeen alamme varustamaan heppoja kohti kotimatkaa. Aamiaispöydästä saamme pakata itsellemme matkaeväät paluumatkaa varten.
 • Takaisin ratsutilalla olemme klo 16–17, jonka jälkeen hoidamme vielä hevoset pois.

Huomioitavaa

 • Omiin pikkureppuihin mukaan henkilökohtaista tavaraa: pieni juomapullo, sadetakki, mahdolliset lääkkeet yms sekä menomatkan pienet eväät.
 • Muut tavarat: vaihtovaatteet, uikkarit, kevyemmät kengät, mahdolliset omat iltapalatarvikkeet, termospullo, kamera yms isompaan laukkuun, ne tuodaan majoituspaikalle autolla.
 • Mökeissä on lakanat ja pyyhkeet, myös loppusiivous kuuluu hintaan.
 • Kerrothan varatessa mahdolliset ruokarajoitteet ja muut tärkeät tiedot.
 • Pitkät vaellukset vaativat ratsastajalta usean vuoden ratsastuskokemusta ja kykyä hallita hevonen joka askellajissa ja vaihtelevissa maastoissa.
 • Painoraja vaelluksille on 80 kg.

Varaukset ja maksaminen

 • Majoituksen vuoksi reissut lyödään lukkoon hyvissä ajoin, joten ole ajoissa liikkeellä!
 • Pitkät vaellukset vaativat toteutuakseen vähintään 3 ratsastajaa, mukaan mahtuu enintään 6 ratsastajaa. Jos sinulla on sopivan kokoinen ryhmä, mutta meidän ajankohdistamme ei teille mikään sovi, kysy rohkeasti, järjestyisikö reissu myös teidän aikatauluunne sopivasti.
 • Vaelluksen hinta 265 euroa (sisältää mökkimajoituksen, liinavaatteet, pyyhkeet, eväät taukopaikoilla, keittopäivällisen ja aamiaisen kotaravintolassa, iltapalan mökissä)
 • Varausmaksu 130 euroa peritään tilisiirrolla vaelluksen varmistuttua 1 kuukausi ennen vaellusta. Varausmaksua ei peruutuksen sattuessa palauteta. Jäljelle jäävät 135 euroa maksetaan kortilla tai käteisellä vaellukselle lähdettäessä. Perumiset viimeistään 24 tuntia ennen vaellukselle lähtöä, muuten vaelluksesta peritään täysi hinta. Lääkärintodistuksen esittäessä hintaa ei peritä.
 • Pitkät vaellukset on tältä syksyltä käyty. Palaamme asiaan taas ensi keväänä.

Vaellukselle saapuville

Islanninhevosvaellukset varataan puhelimitse tai tekstiviestillä Katjalta 040 4825 904 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Jos puhelimeen ei heti vastata, odottele rauhassa takaisinsoittoa tai laita perään viestiä. Vaellusta varatessa on hyvä miettiä sopivaksi vaihtoehdoksi useampi päivä tai ajankohta. Kerro, kuinka monta ratsastajaa vaellukselle on tulossa, kuinka pitkän vaelluksen haluatte ja minkä verran olette ratsastaneet aiemmin. 

Ratsutilalta saa lainaksi ratsastuskypärät sekä turvaliivit, joita suosittelemme alle 12-vuotiaille lapsille. Joitain hanskoja, sekä kypäränalusmyssyjä löytyy myös. Muuten vaelluksella pärjää tavallisilla ulkoiluvarusteilla. Kesähelteelläkin päällä on hyvä olla pitkähihainen paita sekä pitkälahkeiset housut suojaamassa itikoilta. Maastovaelluksilla ei tule hiki, joten talvellakin pitää pukeutua riittävän lämpöisesti. Meillä ei ole säävarausta, mutta yli 20 asteen pakkasilla emme ratsasta.

Meidän islanninhevosten painoraja on 90 kiloa rauhallisilla enimmillään tunnin mittaisilla vaelluksilla. Pidemmillä ja vauhdikkaammilla vaelluksilla painoraja on 85 kiloa. Painorajat vaihtelevat talleittain, voit lukea niistä lisää täältä: https://www.islanninhevoset.com/30. 

Autot jätetään parkkipaikalle valkoisten heinäpaalien viereen. Portista pihaan ajaminen ei ole suositeltavaa, sillä pihapiirissä oleva asuinrakennus on vuokrattu yksityiskäyttöön. Koirien tuominen tallin piha-alueelle ilman tallinpitäjän lupaa on kiellettyä.

Mahdollisuus heppojen varustamiseen riippuu aina vaelluksen ajankohdasta. Sesonkiaikaan hepat odottelevat ratsastajia varustettuna, mutta hiljaisina aikoina ja aamun ensimmäisillä vaelluksilla ratsastajat saattavat päästä laittamaan heppoja kuntoon. Kuvien ottaminen onnistuu ennen vaellusta selkään noustessa tai vaellukselta kotiuduttaessa. Ratsastuksen aikana emme suosittele puhelimen käyttöä turvallisuussyistä.

Suosittelemme asiakkaillemme omaa tapaturmavakuutusta

Islanninhevonen

Islanninhevonen on pieni, mutta vahva rotu. Luonteeltaan sitä pidetään tasaisena ja helppona käsitellä. Sen sanotaan soveltuvan kaikenikäisten ratsastajien käyttöön.

Islanninhevosten erikoispiirteisiin kuuluvat ylimääräiset askellajit töltti ja passi. Töltti on tasain askellaji, jossa hevosen jalat liikkuvat samassa järjestyksessä kuin käynnissä. Tempo voi vaihdella kävelyvauhdista laukan nopeuteen. Ratsastajalle töltti on tasaista ja mukavaa menoa.

Passi on laukkaa nopeampi askellaji, jossa saman puolen jalat liikkuvat samanaikaisesti samaan suuntaan. Hidasta passia, jossa ei ole liitovaihdetta, ei hevosilta toivota ja sitä kutsutaan halventavasti possupassiksi.

Islanninhevoset ovat maastovarmuutensa ansiosta mainioita vaellusratsuja. Perinteiseen tapaan kasvaneet hevoset ovat tottuneet liikkumaan ympäri vuoden vaihtelevassa ja hankalassa maastossa ja ovat erityisen varmajalkaisia.

(lähde: Wikipedia)

Islanninhevosista voit lukea lisää seuraavista linkeistä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Islanninhevonen
https://www.islanninhevonen.net/islanninhevosyhdistys/islanninhevonen/
http://www.ratsastus.fi/islanninhevoset
https://www.islanninhevoset.com/

Yhteystiedot

Maastovaellukset, tallipaikat ja muut ratsutilan asiat
040 4825 904 / Katja, yrittäjä
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

0400 929 256 / Jari, vuokraisäntä

Sossonniementie 32, Kuusamo

Aja Sossonniementietä, kunnes näet meidän opasteet tien varressa. Navigaattorit opastavat monesti harhaan.

Jätä auto merkitylle parkkipaikalle portin ulkopuolelle. Ensimmäinen asunto on asuinrakennus, älä häiritse sen asukkaita. Vihreä ”information”-kyltti opastaa teidät tallin pihaan ja toimistoon.

Rekisteriseloste ja evästeet

Maksaminen

Islanninhevospalveluihin

 • käteinen
 • pankkikortti
 • luottokortti
 • Smartum - liikunta/kulttuurisetelit
 • Edenred

 Tarvitsetko majoitusta?


tripadvisor logo

© Nurminiemen ratsutila | sivusto Davas